Új DKV menetrend

Update: Közben kijavították a menetrendet, letölthető ide kattintva!

Megjelent a DKV új menetrendje. A menetrend kiskönyvben az szerepel, hogy július 5-től érvényes, a  DKV hírekben azt írják, hogy július 12-től életbelépő menetrendváltozások, szóval nem  tudjuk melyiknek hihetünk.

Mindenesetre tehát 1-2 hét múlva elég nagy változásokat tapasztalhatunk, érdemes átnézni az új menetrendeket.

“Egyes viszonylatoknál a tapasztalt reggeli zsúfoltság csökkentése érdekében sűrítjük járatainkat, más viszonylatoknál az érintett járatokat épp az elmaradó kihasználtság miatt szüntetjük meg, vagy hosszabb követési idő mellett közlekedtetjük. Vannak olyan útvonalak, ahol utasaink kérésére új megállóhelyeken is megállnak járműveink, más útvonalakon a kiegyenlített várakozási idők kialakítása érdekében változtattunk a járatok követési idején.
A változások a reggeli csúcsidőben a követési időket nem érintik. A felmerülő igényeket szem előtt tartva új trolibusz- és autóbuszjáratokat indítunk.”

A 11Y-os busz eltűnt, a 15-ös nem jár vasárnaponként egyáltalán, megritkították 21-es buszt, a 31-est, a 32-est, a józsai buszok csak a Segnerig fognak járni.

Hogy valami pozitív változást is említsünk:  a Segner tér – Dobozi lakótelep – Segner tér útvonalon két új trolibuszjárat kerül bevezetésre, melyek közül a 2D jelű trolibusz a Nagyállomáson, a 4-es számú trolibusz a Kossuth utcán keresztül közlekedik. Lett néhány új megálló is, azt írják.

Az új menetrend letölthető ide kattintva!

A DKV sajtóanya, részletes lista a változásokról


Ami még nagyon fontos változásnak tűnik, hogy a dkv másik sajtóközleménye szerint már megint változtatják a bérletek érvényességét:
“Változások a bérletszelvények érvényességi időtartamában, bérletstruktúrában és a pótdíj mértékében 2010. augusztus 1-jétől:
HAVI BÉRLETSZELVÉNYEK ÉRVÉNYESSÉGE: Az elmúlt hat hónap értékesítési tapasztalatai alapján az alábbiak szerint változik a havi bérletszelvények érvényessége:
Az előző évek gyakorlatához visszatérve, 2010. augusztus 1-jétől a havi bérletszelvények érvényességének ideje az adott hónap első napjától a következő hónap 5. napjáig tart.
A 2010. július 31-éig vásárolt bérletszelvények az érvényességük utolsó napjáig használhatóak.”

Új DKV menetrend” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Pannóca szerint:

    Kedves Gyula! Ön egy két évvel ezelőtti bejegyzéshez kommentelt egy magánember blogjában. Ha a dkv vezetősségnek szeretne üzenni azt tegye meg a dkv honlapján.
    Egyébként ha már ide írt a javaslatáról a véleményem, hogy az első és utolsó ic-hez való kijutáson, hazajutáson kívül nem sok értelme van. (A problémája, hogy elmegy az utolsó busz, mire beér az utolsó ic?)

Minden vélemény számít!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s