Google Digital Workshop

Végre eljutottam egy guglis workshopra, már rég szemezgettem vele, sokat hirdetik… mostanában két honlap tartalmát is nekem kellett összeszednem, egyeztetni az informatikusokkal és belefutottam olyan problémákba, amikre itt megoldást kínáltak, úgyhogy elmentem. Az Iparkamarán tartották, egy kellemes előadóteremben, többen voltunk, mint amire számítottam, szinte telt ház. A közönség nagyon vegyes volt, kisfiútól az idősekig, susogós rövidnacis emberkétől a full elegáns üzletemberig, szoftverfejlesztőtől a marketingesen, vállalkozón át minden előferdült (és még én is, a nonprofit-szociális).

Az előadó Balog Gábor volt, nekem bejött a stílusa, jól kommunikált, sok volt az interakció a nézőkkel, megkísérelte az agytekervényeink átmozgatását kis logikai feladványokkal, hogy a vásárló fejével gondolkodjunk, milyen keresőkifejezésekre megy, mire mennyi időt szán stb. Laikusok számára tök érthető és érdekes volt az előadás (mondjuk ezt valszeg azt is jelenti, hogy it-sok, marketingesek számára nem mondott semmi újat). Két óra alatt nagyon sok területet érintett, áttekintett, ami a cégek, kkv-k számára érdekes lehet.

Számomra a leghasznosabb a milyen a jó honlap, milyen célcsoportokat milyen csatornákon érhetünk el című részek voltak és persze a google ingyenes szolgáltatásainak bemutatása, választ kaptam a “hogyan kerülhet előbbre az oldalam a keresőben” kérdésemre. (Ez a google my business oldal eddig nem volt meg, már ezért megérte elmenni.)

Amit tanultam, amilyen tanulságot levontam:
1. teszt-mérés-javítás, teszt-mérés-javítás…
2. a trendekért érdemes a pornóoldakat figyelni 😀
3. a fiatalok nem fészbúkoznak és nem is instáznak
4. tudom milyen egy jó honlap (az ajánlott eszközökkel teszteltem is a mieinket, illetve végiggondoltam legközelebb mit fogok másképp tervezni, kérni)
5. több fogalmam lett a seozásról, megerősítette azt amit sejtettem, hogy egy sziszifuszi nemszeretem munka
6. baromi kiszolgáltatott mindenki ezeknek a nagy, arrogáns cégeknek, tök misztikus, hogy valójában mi alapján rankingelnek, bár tehetsz erőfeszítéseket, amivel javulnak az esélyeid (ha nem sajnálod az időt, pénzt), de ez egyáltalán nem garancia semmire

Összességében hasznos, érdekes program volt, érdemes volt részt venni rajta!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s